Störningar i kollektivtrafiken

Det har under torsdagskvällen varit stora störningar i kollektivtrafiken i Göteborg, främst i busstrafiken. Anledningen är mycket trafik och långa köer.

ANNONS
|

Västtrafiks resenärer i Göteborg har på många håll fått vänta längre än vanligt på bussen under torsdagskvällen.

Det har tidvis varit kraftiga förseningar på busslinjerna 16, 17, 20, 25, 31, 32, 52, 58, 121, 176, 753, 758 och Gul express. Även i spårvagnstrafiken har det förekommit en del förseningar.

– Det är mycket trafik i stan, därför har vi en del förseningar, säger Göte Andersson på Västtrafiks störningshantering.

Strax efter klockan 19 såg läget något bättre ut och ytterligare en timme senare var situationen åter under kontroll.

– Just nu ser det väldigt mycket bättre ut i trafiken. Nästan alla busslinjer som tidigare var drabbade av förseningar har nu börjat komma i fas och går enligt tidtabell. Samma sak gäller spårvagnarna, säger Helin Bekir, störningskoordinator på Västtrafiks störningshantering.

ANNONS

Det är i stort sett normalläge igen?

– Ja, det skulle jag säga.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS