Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stökigt runt om i landet på juldagsnatten

Mycket bråk och fylla på den stora hemvändardagen runt om i landet. Men i Göteborg var det inte värre än en vanlig lönehelg.

Juldagen är en av årets stora festkvällar, en kväll och natt som brukar innebära en hel del fylla och bråk. På flera ställen runt om i landet var det mycket att göra för polisen, men i Göteborg var det förhållandevis lugnt.

– Natten har varit som en normal lönehelg, inga allvarliga saker har hänt, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

38 personer har tagits om hand för fylleri, 17 anmälningar om misshandel och 15 personer har tagits omhand för störande av allmän ordning i Göteborg.

Men polisen i Jönköpings och Östergötlands län skriver på sina hemsidor att juldagsnatten inneburit mycket arbete. Majoriteten av ärendena som hanterats har handlat om fylla, bråk och störande av allmän ordning i städernas city- och krogmiljö.

I Linköping och Norrköping har omkring 50 personer frihetsberövats och i Jönköpings län omhändertogs cirka 25 personer.

I Linköping har en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för våldtäkt. Polisen larmades om brottet vid 3-tiden på tisdagsmorgonen när de var på plats på en krog i centrala Linköping. Den misstänkte mannen var kvar i lokalen och greps där av polisen. Den drabbade kvinnan är i 20-årsåldern och har förts till sjukhus för undersökning och vård.

Även i Norrbotten var det minst sagt livat. 18 personer omhändertogs för fylleri och polisen hanterade också fall av misshandel och ofredande på krogen. Polisen i Sala i Västmanland hade också en bråd natt.

Omkring tio personer omhändertogs och flera anmälningar om misshandel upprättades. Västerbottenspolisen hade en likartad natt och omhändertog elva personer för fylleri samt hanterade ett antal misshandelsärenden i krogmiljö. I Västernorrland omhändertogs 25 personer för fylleri.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.