Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild. Bild: Hanna Franzén/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stökig nyårsnatt i Göteborg

Räddningstjänsten Storgöteborg har larmats till flera bränder under natten. Även polisen har haft fullt upp med fylla, slagsmål och fyrverkeriattacker.
– Våra celler är fulla, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Runt klockan nio på måndagskvällen började räddningstjänsten få mycket att göra. Det meddelar stabschef Thomas Andersson i ett pressmeddelande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mellan 21 och 02-tiden larmades räddningstjänsten på sju fordonsbränder runt om i Göteborg, och även tio containerbränder.

Brand i lägenhetshus

Bara under det nya årets första två timmar larmades räddningstjänsten på 18 händelser, vilket är fler än tidigare år. Det brann även i ett lägenhetshus i Gårdsten under natten. Branden kunde dock släckas utan att någon kom till skada.

– Folk ska ha hoppat ut genom fönster, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen om händelsen.

LÄS MER: Brand i lägenhetshus

LÄS MER: Runt 15 personer attackerade dörrvakter

Man beskjuten av raketer

Även polisen kan bekräfta att nyårsnatten varit mycket stökig i region Väst.

– Det var ganska lugnt fram till tolvslaget, men mellan klockan 00 och 01 var det vansinnigt mycket bränder i hela regionen, säger Morten Gunneng.

En man i Stenungsund blev beskjuten med raketer i ansiktet sent på nyårskvällen. Mannen fick brännskador, han tog sig själv till Kungälvs sjukhus för vård.. Mannen som är i 50-årsåldern tröttnande på skjutandet av fyrverkerier och gick ut för att konfrontera ungdomarna.

– Då sköt de en raket i ansiktet på mannen. Det var mellan fem till sex ungdomar i 15-16 årsåldern, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mannen fick brännskador i ansiktet och hans tröja skadades. Det var enligt polisen mycket folk på platsen. Ungdomarna är inte identifierade än. Brottsrubriceringen är misshandel.

Påkörd av smitare

En man i 70-årsåldern dog efter att ha blivit påkörd av en bilist. Olyckan inträffade i Mellerud vid 03-tiden på nyårsnatten. Mannen hade promenerat på en väg när han blev påkörd.

Bilen är nu beslagtagen av polis. En person har tagits till förhör efter olyckan.

– Den personen är inte delgiven misstanke om brott vad jag vet, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl hos polisen region Väst.

Mannens anhöriga är underrättade.

Utsatt för misstänkt mordförsök

I Göteborg var det väldigt mycket fylla och en hel del misshandel under nyårsnatten.

– En ganska vanlig nyårsnatt, tyvärr. Våra celler är fulla.

Strax före klockan två på nyårsnatten kom det in en knivskuren man till Sahlgrenska med några vänner eller anhöriga. Mannen som är i 35-årsåldern var då ganska svårt knivskuren.

Brottsplatsen ska vara vid en festlokal i Kållered, där han ska ha kommit i bråk med okända personer och blivit knivskuren, detta enligt polisen. Han har opererats under natten.

– Mannen är allvarligt skadad, men inte livshotande, säger Morten Gunneng.

Polisen rubricerar nu händelsen som misstänkt mordförsök. Ingen är misstänkt för händelsen.

Vid 09-tiden på tisdagsmorgonen bekräftar Sahlgrenskas pressjour att mannens tillstånd fortfarande är allvarligt men stabilt.

LÄS MER: Busschaufför stoppad i nykterhetskontroll

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.