Stökig natt i Väst: ”En hel del fylleri”

Det blev en händelserik natt i region Väst. Enligt polisen tog de emot närmare 350 händelserapporter om bland annat mycket täta folksamlingar, en hel del fylleri och ett större bråk vid 21-tiden.

ANNONS
|

Under sena lördagskvällen och natten har flera händelser rapporterats in till polisen. Enligt Hans Lippens, presstalesperson region Väst rör det sig om en hel del fylleri, men inga grova våldsbrott.

– Det är i alla fall något positivt i det hela. Annars har det varit mycket folk ute i det fina vädret, täta folksamlingar och avståndstagandet har inte varit bra på sina håll, säger han.

Vid 21-tiden kom det in larm om ett stort bråk mellan ett 30-tal personer på Kungsgatan som enligt uppgift kan vara fotbollsrelaterat. Under natten har ingen misstänkt gripits och utöver den anmälan om misshandel som upprättades strax efteråt har inga nya inkommit.

ANNONS

– Vi har nu särskilda supporterpoliser som kommer titta på det filmmaterial som finns. Tyvärr är det en låg benägenhet att anmäla när det kommer till fotbollsrelaterat våld. Vi har fått in spontana vittnesuppgifter men inga konkreta vi kan jobba vidare med, säger Hans Lippens.

LÄS MER:Trettiotal i stort slagsmål i Göteborg

På Smögenbryggan ska det ha varit en hel del folk och vid 03-tiden ska man ha börjat hoppa mellan båtarna.

– Polisen var snabbt på plats där och kunde lugna ner situationen, säger Hans Lippens.

I Lidköping kring samma tid möter en polispatrull en målsägande som blivit rånad av tre personer på alla sina kläder, klocka och bälte. Han möter poliserna endast iklädd kalsonger. Lite senare kan en misstänkt gripas på platsen men övriga två undkommer. Under dagen ska fler förhör hållas för vidare utredning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS