Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen fick rycka ut på flera större händelser under fredagsnatten. Bild: Johan Nilsson/TT
Polisen fick rycka ut på flera större händelser under fredagsnatten. Bild: Johan Nilsson/TT

Stökig fredagsnatt i Göteborg

Värmen och den nyinkomna lönen orsakade mycket stök i Göteborg under fredagsnatten. Nu uppmanar polisen göteborgarna att tänka ett steg längre innan de ger sig ut på stan i coronatider.
– Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt. Vi har en sjukvård som går på knäna, säger presstalesperson Christer Fuxborg.

Högsommarvärme, lönehelg och semestertider påverkade polisens arbete under fredagsnatten.

– Det här var en riktigt stökig natt, vi räckte inte till alls med att rycka ut på alla ärenden som dök upp, sammanfattar polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Christer Fuxborg är besviken på att människor envisas med att trängas på stan, då vi fortfarande har en pågående pandemi.

– Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt. Vi har en sjukvård som går på knäna. Kan vi då inte hålla oss i skinnet och göra vardagen drägligare för dem? Annars har vi en pandemi som kanske varar längre än vad den behöver, säger Christer Fuxborg.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. Bild: Pressbild
Christer Fuxborg, polisens presstalesperson. Bild: Pressbild

Uppmaningen: Visa hänsyn

Han räknar med att även lördagen, då det väntas bli 30 grader, kan bli svettig för polisen.

– Och lönen tog väl inte helt slut igår. Man måste tänka lite mer än på bara sig själv.

– Jag förstår att man har ett uppdämt behov av att gå ut, men man måste visa hänsyn till andra. Man kanske inte ska välja krogen, utan det kan vara trevligt att köpa en flaska gott och ge sig ut till havet eller ta en promenad.

Det var långa köer till ledningscentralen, med risken att den som är utsatt för ett allvarligt brott får vänta längre än annars. Men det rörde sig under fredagsnatten, enligt Christer Fuxborg, inte om några särskilt allvarliga ärenden.

Knivrån under natten

Ett fall som stack ut var larmet om ett större bråk i Slottsskogen som nådde polisen klockan 22.16 på fredagskvällen. På plats kunde man konstatera att flera personer hamnat i bråk av en av polisen okänd anledning. En person fick en glasflaska i huvudet, men ingen ska ha behövt uppsöka sjukhus. En person greps, misstänkt för grov misshandel samt narkotikabrott eget bruk.

Senare på natten fick tre personer föras till sjukhus med ambulans då de hamnat i slagsmål och blivit slagna med någon form av tillhygge på en fest i Bräcke på Hisingen. Den misstänkte hade dock lämnat platsen när polisen anlände.

Vid fyratiden på lördagsmorgonen blev en man rånad på sin klocka på Kungsportsavenyn av en ensam knivbeväpnad person. Den rånade lyckades dock få tillbaka sin klocka och höll dessutom fast rånaren till denne självmant lämnade platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.