Springer för att samla pengar till forskningen

I Slottsskogen samsas segways, barnvagnar och trapprännande löpare med de som är ute i höstregnet för att besegra barncancer. Run of Hope, som i dag arrangeras runt om i landet, görs för att samla pengar till barncancerfonden.

ANNONS
|

Istället för vanliga nummerlappar får deltagarna skriva en motivering varför de deltar och sedan klistra fast på bröstet. De flesta lapparna är ganska allmänt hållna: ”Vill stödja barncancerfonden” eller ”Alla ska ha rätt till ett bra liv".

Eva Söderberg och Caroline Söderberg ska inte springa den 2,5 kilometer långa banan utan gör det hela till en promenad istället. Deras lappar är mer specifika och handlar om en bekants barn som fick leukemi.

– Vi är här för alla barn men kanske framför allt för en bekants barn som blev sjuk. Det hade varit angeläget att vara här ändå men nu känns det extra angeläget. Han överlevde och det vill vi att fler ska göra, säger Eva.

ANNONS

Charlotta Nilsson, Ebba Johansson och Joanna Dahlgren var också med och sprang loppet.

– Vi är här för att visa att vi bryr oss och att vi vill bidra. Vi såg det på Facebook och tänkte att detta var chans att göra något bra. Både för en själv och för barncancerfonden, säger Charlotta Nilsson.

Deltagarna fick samsas ute i Slottsskogen med löpare som sprang Trappathon, en tävling över 12 kilometer och 1 000 trappsteg runt i Linnestaden, Haga och Masthugget.

Run of hope-loppen kan arrangeras av vem som helst. Under gårdagen pågick mängder av lopp runt om i Sverige, varav flera i Göteborg. Målet är att alla löpinitiativ totalt ska dra in 1,5 miljoner kronor till forskningen. På lördagseftermiddagen hade man inte riktigt nått målet men samlat in drygt 1,2 miljoner kronor.

ANNONS