Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sprängolycka krossade fönster

Två fönster sprack när en sprängladdning oväntat detonerade på Frölunda torg på måndagsförmiddagen. Arbetet närmast intill är nedlagt. En person har tagits omhand och fått krishjälp.
- Det här är mycket allvarligt, men vi är glada att ingen person kommit till skada, säger Mikael Andersson, distriktschef på Skanska AB.
Sedan en månad tillbaka pågår ombyggnaden av den 40 år gamla spårvagnshållplatsen på Frölunda torg sydväst om Göteborg. Betong från den gamla knackas bort och berg sprängs för att ge plats åt den nya.

De två senaste veckorna har två-tre salvor sprängts med omkring tio hål i varje. Samtidigt görs avspärrningar och traktordäck placeras över hålen för att sten inte ska flyga iväg okontrollerat.

Vid elvatiden på måndagen detonerades helt plötsligt laddningarna i ett eller två av hålen i en gammal salva. Stenar kastades upp och krossade två lägenhetsfönster. Grannar blev vittnen till händelsen.

- Troligtvis ingick sprängladdningarna i en salva från förra veckan, men utlöstes av någon anledning inte då. Vi kommer att undersöka vad som har hänt, men det fanns ingenting som tydde på att något var fel, säger Mikael Andersson.

Bygget är för tillfället nedlagt närmast intill där olyckan skedde. Tre personer var i närheten när laddningen detonerades, och en av dem chockades. Denne har nu tagits omhand av Skanskas krispersonal. Händelsen har rapporterats till Göteborg stadsbyggnadskontor som företaget bygger på uppdrag av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.