Spikmatta stoppade biltjuvar

ANNONS
|

Polisen i Göteborg fick natten till fredagen samtal från bensinmacken i Sandsjöbacka där en bil tankat och smitit från notan. Strax därefter hör en bilist av sig i höjd med Ullevi, där hans fordon touchats lätt av en framfarande bil. Inga personskador ska ha uppstått.

Den framfarande bilen visar sig vara stulen och när registreringsnumret går ut i polisradion får en patrull tämligen omgående syn på den och tar upp jakten.

Flera polisbilar ansluter i jakten. En av polisbilarna får sladd och körde in i mitträcket vid Fjällgatans spårvagnshållplats i Masthugget, vilket orsakade tillfälligt stopp i spårvagnstrafiken, men ingen person skadades.

ANNONS

Den stulna bilen kan däremot inte hejdas.

- Då tar vi beslut om att lägga ut spikmatta och får stopp på bilen i Majorna och där grips två personer vid 00.30, säger Anki Larsson biträdande vakthavande befäl hos polisen.

Den ena personen grips direkt medan den andra försöker springa från platsen men fångas in efter bara några ögonblick.

Båda visar efter gripandet på Slottsskogsgatan tecken på att vara påverkade. Enligt na.se har de tidigare under kvällen med hot och våld rånat behandlingshemmet Nyhyttan i Järnboås.

- De är misstänkta för bensinsmitning, vårdslöshet i trafik och så var bilen stulen från början. Dessutom var de påverkade, säger Anki Larsson.

ANNONS