Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Olof Ohlsson

Spårvagnstrafiken över Göta älvbron stängs av

Under två hela helger och två vardagskvällar i november kommer det inte att gå några spårvagnar över Göta älvbron. Anledningen är förberedande spårarbeten.

Göta älvbron kommer att stängas av helt för spårvagnstrafik under de två första helgerna i november, med start nu på fredag. Trafiken stängs av klockan 21.00 och släpps på igen vid 04.00 på måndag morgon.

– Anledningen är förberedande arbeten för den nya spårvagnshall som ska byggas på Ringön. Det handlar om att växlarna till in- och utfartsspåren ska läggas, säger Alice Roman på Västtrafiks presstjänst.

Arbetena kommer att pågå även nästa helg, från fredag den nionde november fram till på måndagen.

– Det är samma tider som gäller även då, säger Alice Roman.

Därutöver kommer spårvagnstrafiken över älven, av samma anledning, att stängas av även under måndagen och tisdagen den 12:e respektive 13:e november. Då gäller avstängningarna från klockan 21.00 till klockan 04.00 nästkommande morgon.

Ersätts av bussar

Linjerna som påverkas är nummer 5, 6 och 10. I stället kommer ersättningsbussar att köra på sträckan.

– De avgår från Nordstan läge B och Wieselgrensplatsen läge H. Vi har försökt hitta lösningar som gör att resenärerna berörs så lite som möjligt, säger Alice Roman.

Ersättningsbussarna kommer också att stanna vid Hjalmar Brantingsplatsen och Vågmästareplatsen.

– Det finns väldigt bra information på Västtrafiks hemsida. Vi vill även upplysa resenärer om att detta inlagt är inlagt i vår reseplanerare så att man får rätt information när man söker sin resa där, säger Alice Roman.

Därutöver kommer Västtrafik också att sätta in informatörer på den berörda sträckan.

– Vi har satt upp ersättningshållplatser som kan ligga i närheten av det ordinarie hållplatsläget, men det sitter information uppe vid hållplatserna, säger Alice Roman.

Ny depå för spårvagnar

GP har tidigare skrivit om den nya spårvagnsdepån på Ringön, som byggs för att kunna ge plats åt det växande antalet spårvagnar i staden. Den första etappen ska stå klar innan Göteborgs nya spårvagnar levereras under hösten 2019.

LÄS MER: Felkalkylen: Bygget blir en halv miljard dyrare

Därefter påbörjas arbetet med etapp två, som ska innefatta fler servicehallar men också uppställningsplatser och verkstäder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.