Spårvagnsstoppet löst

ANNONS
|

Vid 17-tiden meddelade Västtrafik att linjerna 6, 7 och 11 kan köra sina vanliga vägar hela vägen till och från Kortedalaoch Bergsjön och att de snart kommer in i tidtabell igen.

Felet på kontaktledningen är åtgärdat.

Vid 13-tiden inträffade felet som gjorde att spårvagnarna på de aktuella linjerna fick vänd vid Bellevue. Några spårvagnar hade fastnat inne på den strömlösa sträckan, vilket gjorde att det var förseningar för linje 6, 7 och 11 i båda riktningarna.

Västtrafik delade upp linjerna på tre ställen för att kunna komma förbi stoppet. Fem ersättningsbussar sattes in och hämtade upp resenärerna vid hållplatserna där spårvagnarna inte kunde köra.

ANNONS

Vid 14-tiden var prognosen att det skulle ta mellan två och fyra timmar. 16.45 var felet ännu inte avhjälpt och då ville inte Christian Johansson på Västtrafiks störningsinformation spekulera i hur lång tid det kommer att ta innan felet är avhjälpt.

- Luftledningen vill inte riktigt vara med oss, sa han.

Men strax där efteråt löste det sig alltså.

Även på fredagen var det stopp på samma tre linjer. Då var det strömlöst under en timmes tid mellan klockan 8.30 och 9.30 på morgonen.

ANNONS