Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spårvagnar i krock på Hisingen

Två spårvagnar har kolliderat vid Hjalmar Brantingplatsen. Under en period var all spårvagnstrafik över Götaälvbron inställd.
Olyckan inträffade vid 10.45. Enligt Västtrafik hade två spårvagnar kolliderat och under en period på måndagsförmiddagen innebar det att all spårvagnstrafik på hela Hisingen fick ställas in.
 
Västtrafik beställde ersättningsbussar och passagerarna hänvisades även till de ordinarie busslinjerna över Göta älvbron.
 
Vid 11.10 uppgav Västtrafik att det fortfarande inte gick någon spårvagnstrafik mellan Centralstationen och Wieselgrensplatsen. Mellan Wieselgrensplatsen och Länsmansgården körde vagnarna i skytteltrafik utan tidtabell mellan vändslingorna. 
 
Enligt Räddningstjänsten handlade det om en mindre kollision där en av spårvagnarna har glidit in i den andra. Vid 11.30 meddelade Västtrafik att samtliga linjer kör sina ordinarie sträckor.
 
Det är följdförseningar på samtliga linjer. Det var stopp på linjerna 5, 6, 10 och 13 så alla dessaa påverkas, säger Marta på Västtrafiks störningsjour.
 
Har ni någon prognos för hur länge stoppet kommer pågå?
 
Det ser redan bättre ut. Vi har ingen fast tid men det kommer ordna upp sig allt eftersom.
Artikeln uppdateras. 
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.