Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Spårvagn spårade ur i Brunnsparken

En spårvagn spårade ur i Brunnsparken tidigare under onsdagsmorgonen. Linje 3,4,5,7 och 10 drabbades i båda riktningarna. Orsaken till urspårningen var ett växelfel.

Det var mellan Kungsportsplatsen och Brunnsparken i båda riktningarna som trafiken blev som mest drabbad. Västtrafik arbetade med att lägga om trafiken hela morgonen.

– Bussarna kommer att gå som vanligt, men med viss försening på grund av köer, sa Carina Kjellgren på Västtrafiks störningsjour till GP på morgonen.

LÄS MER: 45 meter långa spårvagnar snart på Göteborgs gator

Strax efter halv nio på morgonen meddelade Västtrafik att trafiken fortfarande inte rullade. Hur urspårningen gått till och vad det beror på fanns det initialt inga uppgifter på.

– Resenärer är inte utan trafik. Ordinarie busstrafik går fortfarande men det kanske blir något extra byte eller liknande för vissa resenärer, sa Camilla Kaneflo på Västtrafiks störningsjour.

Berodde på växelfel

Strax efter nio på morgonen meddelade Västtrafik att urspårningen berodde på ett växelfel.

– Vi har snart åtgärdat problemet, trafiken är igång i en riktning nu men med vissa följdförseningar, sa Fredrik Lilja, operativ chef på Västtrafik vid tidpunkten.

LÄS MER: Nu måste du gå på längst fram på flera bussar

Parallellt öppnade man upp trafiken i ena riktningen från Brunnsparken mot Valand.

Klockan halv tio på onsdagsförmiddagen meddelade Västtrafik att stoppet var helt uppklarat. Trafiken kunde återigen köras som vanligt.

LÄS MER: Hisingsbron åldras i förtid

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.