Spårvagn och personbil i krock – en till sjukhus

En spårvagn och en personbil krockade på Göteborgsvägen på tisdagsförmiddagen. På grund av olyckan drogs linje 2 och 4 mellan Lana och Mölndals Innerstad. En person fick föras med ambulans till sjukhus.

ANNONS
|

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till Göteborgsvägen i Mölndal efter att en personbil och en spårvagn hade krockat vid 11-tiden.

– Vi är där och har öppnat dörren på bilen. Den gick inte att öppna som vanligt, så vi har helt enkelt skapat tillträde in i personbilen, sa Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Krocken orsakade stopp i spårvagnstrafiken. Linje 2 och 4 drog in mellan Lana och Mölndals Innerstad på grund av olyckan.

– Vi har blivit tvungna att lägga om trafiken för linje 2 och 4. Det ska ha skett i höjd med Mölndals sjukhus, i en korsning där bilarna kör över spårvagnsspåren, sa Minka Sidow vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS

Klockan 12.10 hade stoppet klarats upp.

Bilföraren, som är en kvinna i 50-årsåldern, fick föras med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset utan allvarliga skador.

Enligt polisen ska kvinnan ha gjort en otillåten vänstersväng framför spårvagnen.

– Kvinnan kan anses skyldig till vårdslöshet i trafik och ingen skugga ska falla på spårvagnsföraren, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS