Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spårvagn och bil i krock vid SKF

Det var stopp i spårvagnstrafiken under lördagskvällen. En personbil och en spårvagn hade krockat mellan SKF och Bellevue. Linje 6, 7 och 11 dras med förseningar efter av olyckan.

Det var strax efter klockan nio på lördagskvällen som en spårvagn krockade med en personbil mellan Bellevue och SKF. Krocken har gjort att flera spårvagnslinjer i Göteborg inte kunde köra som de ska.

– Sträcka mellan Nymånegatan och Redbergsplatsen respektive Gamlestaden påverkas, säger Jill Hasselqvist vid Västtrafiks störningsjour.

De påverkade spårvagnslinjerna är linje 6, 7 samt 11. Initialt var det stopp på sträckan men trafiken kunde köra igång strax innan klockan tio, men linjerna dras med förseningar.

Räddningstjänsten larmades också och assisterade vid olycksplatsen. Enligt räddningstjänsten fanns ingen fastklämd i varken personbilen eller spårvagnen.

– Förarna ska ha lyckats ta sig ut självmant, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt polisen har ingen inblandad blivit skadad vid olyckan. Vid tiotiden på kvällen hade polisen fortfarande personal kvar på plats.

– Vår roll är alltid densamma, att utreda omständigheterna och se om det är något brott som har begåtts i samband med den här trafikolyckan, och se till att ingen annan blir skadad genom att dirigera trafiken, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.