Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sorgen efter dubbelmordet: "Vi saknar två bröder"

Igår miste två unga personer sitt liv på en innergård i Frölunda. Och medan polisen jagar gärningsmän, samlas offrens anhöriga och bekanta för att dela sin sorg.

I sanden på lekplatsen där en av bröderna sköts till döds har vänner och bekanta lagt blommor under morgonen. Suzan, 50, böjer sig ned i sanden. I handen har hon en bukett röda rosor. Hon bor tvärs över gården och kände de båda avlidna väl.

– Vi saknar två bröder, våra grannar. De kom alltid och hälsade på med sin mamma. Det är en väldigt stor sorg nu, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Skottlossning i Frölunda - två döda

Bröderna var 16 och 20 år gamla och flyttade till Frölunda tillsammans med sin familj för fem år sedan. Suzan berättar att hon känt sig otrygg i området under en längre tid.

– Det händer alltid en massa saker här. Det är poliser i området dygnet runt, men det räcker inte. Vi känner en stor otrygghet i området, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Sex år av dödligt våld

Rusade till fönstret - såg offren

Mitt under måndagskvällen bröts tystnaden i bostadsområdet av 15-20 skott. En pappa med barnfamilj berättade tidigare för GP att han satt tillsammans med sin familj och tittade på TV när dådet inträffade precis utanför deras hus. 

– Det lät som nyårsraketer och vi hukade oss instinktivt ner i soffan ifall att det skulle komma in skott genom fönstret. Sedan vaknade vår dotter och började gråta, säger pappan.

Familjen rusade fram till fönstret för att se vad som stod på och fick då se de båda kropparna ligga livlösa i sandlådan ute på gården. 

– Jag tittade ut och såg en kropp ligga livlös i en sandlåda. Den andra kroppen låg en bit bort på asfalten mot en parkering. Sedan tog det två röda sekunder innan det var fullt med människor som skrek och det var helt galet vid platsen, berättar pappan.

LÄS OCKSÅ: Barnfamiljen i skräck: "Vi hukade oss instinktivt"

Skakade i hela kroppen

Efter skjutningarna har oron bland de boende i området växt. Suzan berättar att hennes söner är oroliga för henne. Själv har hon reagerat fysiskt på det som hänt.

– Mina söner ringde hela kvällen i går och undrade vad som hänt. Jag kunde inte sova på hela natten. Jag fick panik och kroppen bara skakade.

LÄS OCKSÅ: Polischefens ord till gängkriminella: Sansa er

Jakten på gärningsmännen fortsätter

Strax innan halv nio på måndagskvällen fick polisen in larm om en skottlossning i Frölunda. Drygt en timme senare, vid halv tio, bekräftade polisen att två personer dött till följd av skjutningen. I samband med händelsen fick polisen uppgifter om att två personer ska ha setts lämna platsen på en silverfärgad moped. 

– Det här är väldigt intressanta uppgifter för oss. Det kan hända att personerna är inblandade i dödsskjutningarna. Men det kan också hända att det bara var två personer som blev rädda och där med flydde platsen, sa polisens presstalesman Tomas Fuxborg på tisdagsmorgonen. 

LÄS OCKSÅ: Polischefens ord till gängkriminella: Sansa er

Under natten till tisdag, hittades en brinnande moped flera kilometer från brottsplatsen. Polisen misstänker att det skulle kunna vara mopeden som sågs lämna brottsplatsen. 

I nuläget finns det ingen misstänkt eller gripen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.