Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sopbil körde in i spårvagnsbro – orsakade stopp

En sopbil har kört in i en spårvagnsbro i Kortedala i Göteborg.
– Det är troligen en lastbil som har kört in i bron, men när vi kom dit var det inget fordon kvar, säger Lars Larsson på räddningstjänsten.

SOS larmades om händelsen klockan 11.55 på måndagen. Enligt räddningstjänsten finns det en nedkörd vägskylt vid platsen och betongskrap från spårvagnsbron vid hållplatsen Allhelgonakyrkan längs Östra Midvintersgatan i Kortedala.

Enligt polisen handlar det om en sopbil som har kört in i bron och inga personer ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

– Fordonet var inte kvar vid platsen när vi kom dit och vägen som det kört längs går under själva bron, säger Lars Larsson, lc-ledare på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Polisen har med anledning av att fordonet inte stannade kvar vid olycksplatsen skrivit en anmälan om smitning från trafikolycka.

Händelsen orsakade enligt Västtrafik ett stopp under omkring 20 minuter i spårvagnstrafiken vid den aktuella platsen vilket påverkade linjerna 6, 7 och 11.

– Spårvagnarna vänder nu vid Nymånegatan och kör tillbaka in mot stan igen. Vi jagar nu efter ersättningsbussar som kan ersätta spårvagnstrafiken från Gamlestaden till Komettorget, berättade Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik kort efter händelsen.

Vid 12.30-tiden var spårvagnstrafiken i normaltrafik igen efter att skadorna på bron inspekterats enligt Västtrafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.