Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Geir Olsen
Bild: Geir Olsen

Sommarvärmen intar Göteborg

Sommarvärmen har återigen intagit Göteborgsområdet och temperaturer på runt 20-22 grader är att vänta framöver. Bäst väder ser det ut att bli söderut.

Efter en kall juli månad ser det nu ut som att sommarvärmen återigen har intagit landet, i lagom tid till många göteborgares semesterledighet. I Göteborgsområdet väntas helgen bli solig, med temperaturer på omkring 20-22 grader. Möjligtvis kan värmen komma att toppas på fredag, där chanser på upp till 25 grader finns, enligt vädertjänsten Foreca.

– Man får passa på att njuta under helgen om man gillar värme och sol, säger Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

I början på nästa vecka ser det dock inte lika ljust ut. Ett lågtryck väntas komma in västerifrån, vilket ger en hel del chanser till moln och nederbörd.

– Till en början ser det ostadigt ut med mycket regn. Men till nästa helg ser det ut att bli fint väder igen.

Ju längre söderut i landet som du befinner dig, desto högre temperaturer och mer sol förväntas det bli. Enligt prognosen ser Halland och Skåne ut att få ännu bättre väder än Göteborgsområdet.

Kallare än normalt

Juli månad har hittills varit svalare än normalt. Medeltemperaturen under sommarmånaden ligger generellt sett på runt 20 grader, men i år har alltså termometern stundtals visat lägre än så.

– På de flesta håll har det varit några grader kallare än normalt, uppger Stina Karlsson,

Men under onsdagen och torsdagen ska det ha varit sommarvärme i Göteborg, vilket nu väntas hålla i sig ett tag framöver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.