Den här veckan kommer att ge Göteborgarna både regn och sol, och temperaturer på runt tio grader. Men i mitten av nästa vecka kommer temperaturen att stiga och hamna på mellan 15 och 20 grader.
Den här veckan kommer att ge Göteborgarna både regn och sol, och temperaturer på runt tio grader. Men i mitten av nästa vecka kommer temperaturen att stiga och hamna på mellan 15 och 20 grader. Bild: Arkivbild: Ulrika Karlsson

Sommarvärme är på väg in över Göteborg

Den här veckan kommer att ge lite sol och regn i Göteborg, men lagom till helgen kommer vädret sakta att stabiliseras och temperaturerna att stiga.
Då kan Göteborg få sommartemperaturer, i alla fall ett par dagar.

ANNONS
|

Påsken ligger precis bakom oss, med snö på skärtorsdagen och ganska behagliga temperaturer och strålande sol, resten av påskhelgen. Men allt tyder nu på att vädret blir ännu bättre i mitten på nästa vecka.

– Först ska några ostadiga dagar passera, sen kommer ett högtryck förstärkas nästa vecka med högre temperaturer i stora delar av Sverige, säger Niklas Einevik, meteorolog på SMHI.

Den här veckan kommer först ge sol på onsdag och runt tio grader, på torsdag och fredag drar det in lite regn över Göteborg. Men sen stabiliseras vädret sakta lagom till helgen och med stigande temperaturer.

ANNONS

– I mån av sol kan temperaturen stiga till dryga 15 grader.

– Men som prognosen ser ut nu är det på onsdag och torsdag nästa vecka den riktiga värmen bryter igenom på allvar. Göteborg kan få temperaturer på mellan 15 till 20 grader. Mycket tyder på att det blir sol men, men detaljerna är osäkra, säger Niklas Einevik.

Oklart hur långvarig värmen blir

Han säger att det är osäkert hur länge värmen stannar, om den stannar över helgen eller om det blir mer normala temperaturer på dryga tio grader.

Även om dagarna blir varma kommer inte kvällarna och nätterna bli det. Nätterna kommer ligga på plussidan med enstaka plusgrader upp till fem till sex grader. Så han har en uppmaning:

– Ha vinterkläderna nära till hands för mornar och nätter blir kalla i fortsättningen.

Med 15 till 20 grader varmt, kan man kanske tro att sommaren är här, men så är det inte. Det måste vara en dygnsmedeltemperatur på över tio grader för att klassas som meteorologisk sommar berättar Niklas Einevik.

Men många kan säkert glädjas åt att det iallafall inte finns en snöflinga i den kommande prognosen. Dock är det inte säkert att den sista flingan fallit över Göteborg den här våren. Han menar att det ändå bara är april, så man kan aldrig säga aldrig, och hur vädret blir till exempel i valborg, vet man inte än. Då kan vädret variera frisk.

ANNONS

LÄS MER:Karl Fredrik: Det är det vanligaste felet man gör med sina krukväxter

LÄS MER:Slipp rådjur, sniglar, myror och möss i din trädgård

LÄS MER:Det kan man göra i trädgården på våren enligt John Taylor

LÄS MER:Här är de bästa promenadstråken i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS