Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad sägs om att äta semlor i augusti?

Sommarsemla splittrar branschen

Försäljningen av semlor är redan igång till en del bagares förtret som befarar att det kan innebära att ta död på en populär produkt.

Det är drygt ett halvår kvar till fettisdagen. Men redan nu har en och annan bagare i Göteborg med omnejd börjat sälja de uppskattade bakverken.

För att legitimera den tidiga premiären av sommarsemlor har grädden färgats rosa och en jordgubbsskiva lagts uppe på topplocket.

- Jag tycker inte att det är bra att börja försäljningen av semlor så här tidigt. Den nuvarande säsongen mellan årsskiftet och påsk är egentligen för lång, tycker Dennis Eriksson som äger Cederleüfs Konditori i Partille.

I företagets tre butiker säljs varje säsong omkring 100 000 semlor. Dennis Eriksson planerar dock inte att försöka förlänga säsongen ytterligare:

- Det blir inte samma grej om man kan köpa semlor hela året om. Det blir lite att döda en populär produkt, anser han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.