Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Snipp, snapp, snut - nu är Sagoslottet slut

Familjer, hårdrockare, barn och far- och morföräldrar köade tålmodigt för en allra sista tur i familjeattraktionen Sagoslottet på Liseberg.

 

- Det är nostalgiskt det här. Jag mina barn och alla mina fyra barnbarn har åkt i Sagoslottet på Liseberg varje sommar. Fast idag ställde jag mig inte kön, utan står här och hejar på, säger Ann-Marie Olausson, från Kode.
Hon var inte ensam. Göteborg med omnejd verkade ha gått man ur huse för att ta en allra sista åktur med Sagoslottet, innan attraktionen nu skrotas efter 49 år. Söndagen var allra sista chansen att se dockorna vinka och nicka: Törnrosa, Alice i Underlandet, Peter Pan och inte minst den nakne kejsaren med sin stora mage.

Få attraktioner kvar för de minsta


15 gondoler och en ändlös kö. Men folk var vid gott mod, som brukligt är under avskedsföreställningar.
- Trycket har varit hårt under hela dagen, säger Klara Skog, attraktionsförare och skrattar trött.
- Det är säkert 15-20 år sedan jag åkte Sagoslottet senast, säger Jonas Månsson som är på Liseberg med sonen Elias Bergman-Månsson, 2 år, och sambon Caroline.
Han tycker att det är synd att det blir så få attraktioner kvar för de allra minsta.
I slutet på sommaren kommer Sagoslottet att rivas för att ge plats åt nya berg- och dalbanan Valkyria.
- Det vore synd om de skrotar figurerna. För det vore ganska kul att ha en Aladdin eller nakne kejsaren hemma, säger GP:s reporter Johanna Hagström, som köade med familjen för den sista föreställningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.