Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

SMHI varnar: Fortsatt oväder i Göteborg

Nattens oväder fortsätter under torsdag morgon och förmiddag. SMHI varnar om mycket hårda vindar i Göteborg och regionen.
– Det kan innebära att grenar och träd kan knäckas. Effekterna blir att lösa föremål kan blåsa i väg i vinden, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.

Under onsdagen gick SMHI ut och varnade för att ett oväder var på väg in mot Västra Götaland.

Efter en blåsig natt meddelar man nu att vindarna fortsätter under den tidiga delen av dygnet, och att stora delar av västkusten drabbas.

En varning har nu kommunicerats ut till bland annat Västra Götalands län, Bohuslän och Göteborg, där kraftiga vindar väntas dra in över land under torsdagsförmiddagen.

– Det ser ut som att de kraftigaste vindarna kommer längs med kusten. Sedan så ser vi att det förekommer lokala stormbyar också, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.

LÄS MER: SMHI varnar för mycket hårda vindar i Göteborg

Mindre blåst i inlandet

Delar av regionen har under den blåsiga natten också upplevt strömavbrott, däribland Strömstad och Sotenäs.

Vad gäller de inre och östra delarna av Göteborg så har inte vindarna varit lika hårda.

– Så fort man kommer in längre över land så är det inte lika blåsigt. Men det är fortfarande vindar på uppemot tjugo meter per sekund.

Räddningstjänsten meddelar att man haft en lugn natt utan några större incidenter, men SMHI talar om de konsekvenser som den kraftiga blåsten kan medföra.

– Det kan innebära att grenar och träd kan knäckas. Effekterna blir att lösa föremål kan blåsa i väg i vinden, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.

– Och även högre fordon kan påverkas av de kraftiga vindarna.

Varningen gäller under förmiddagen. Ovädret väntas lugna sig under dagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.