Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns ingen möjlighet att tillverka fler provisoriska pass på Landvetter under dagen. Redan på förmiddagen under söndagen var maxgränsen nådd. Bild: Janerik Henriksson / TT
Det finns ingen möjlighet att tillverka fler provisoriska pass på Landvetter under dagen. Redan på förmiddagen under söndagen var maxgränsen nådd. Bild: Janerik Henriksson / TT

Slut på tider för provisoriskt pass på Landvetter

Det finns ingen möjlighet att tillverka fler provisoriska pass på Landvetter under dagen. Redan på förmiddagen under söndagen var maxgränsen nådd.
– Det är ett ansträngt läge, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Om du ska åka utomlands och har tänkt att tillverka ett provisoriskt pass under dagen, bör du tänka om. Det finns nämligen ingen möjlighet att göra det idag. Redan strax innan halv 11 på söndagen var gränspolisens maxkapacitet nådd.

– Gränspolisen har meddelat att det inte kommer finnas någon möjlighet att ansöka om provisoriskt pass under dagen, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Enligt polisen är det inget som är fel eller trasigt, utan stoppet beror endast på det höga söktrycket. Gränspolisen har bara möjlighet att tillverka ett visst antal provisoriska pass per dag.

LÄS MER: Brist på passtider i Storgöteborg

– Det är ett ansträngt läge och kommer vara det framöver också. Vill man ansöka om provisoriskt pass måste man vara ute i väldigt god tid. Men det finns inga garantier, de som fick tid idag har varit väldigt tidiga, säger Göransson.

Det är ett högt tryck på passtillverkningen över lag. Enligt Anna Göransson är det en konsekvens av coronapandemin. Många har inte haft något behov av ett pass tidigare.

– Jag vet att det är svårt, men det bästa är att planera och vara ute i god tid och ansöka om ett vanligt pass, säger Göransson.

Landvetter flygplats är det enda stället i Göteborg där man kan ansöka om provisoriskt pass.

LÄS MER: Högt tryck på passansökningar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.