Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slut med disco under Gothia Cup

Det populära Gothia Cup-discot läggs ner. Onsdag och fredag blir det istället festival i Scandinavium med levande musik.

- Det är alltid tråkigt att behöva sluta med en tradition efter 30 år. Discot har betytt mycket, både för ungdomarna som kommit hit och för många unga i Göteborg, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup.

Enligt GT, som först berättade om förändringen, är en orsak problemen med sexuella trakasserier på discot. Men Dennis Andersson förklarar att främsta skälet är att den lokal på Svenska Mässan, där discot brukar vara, inte är tillgänglig under Gothia Cup-veckan i sommar.

- Först letade vi efter en liknande lokal, men vi hittade ingen som är tillräckligt stor. Då bestämde vi oss för att pröva något helt nytt, säger han.

Planerna på en festival har vuxit fram under de senaste månaderna. Alla detaljer är inte klara ännu, men arrangörerna utlovar mera live-känsla och en massa aktiviteter runt omkring.

- Det känns som om festivaler ligger i tiden så det ska bli spännande. Vi kommer att använda hela Scandinavium, även foajéerna, till olika event, förklarar Dennis Andersson.

Tidigare år har det varit disco fem kvällar under Gothia Cup-veckan med omkring 4 000 besökare per kväll.

Nu planeras för två festivalkvällar, onsdag och fredag. Scandinavium kan ta emot dubbelt så många besökare, cirka 8 000 varje kväll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.