Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skottlossning på Frölunda torg

Under natten mot torsdag larmades polisen om en skottlossning på Frölunda torg. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd, men än så länge saknas både målsägare och misstänkt.

Det var runt klockan 00.30 som larmet först kom in. Enligt Johan Ljung, polisregion Västs vakthavande befäl, larmades de av inringare som hört skott, och polisen har hittat ett okänt antal kulhylsor på platsen.

– Vi har haft en skottlossning i Frölunda. Ingen är skadad så vitt vi vet, och det finns ingen gripen heller, säger Ljung.

Utöver hylsorna har man även hållit flera förhör med potentiella vittnen.

– Man har bland annat sett en moped eller vespa, om den har med händelsen att göra vet vi inte, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har genomfört en sökinsats efter gärningsmän och eventuella skadade, både genom fordons- och personkontroller, men hittills inte hittat någon. En polishelikopter ska också ha deltagit i sökandet.

– Vi har haft en mycket stor insats, säger Johan Ljung.

Det är i nuläget oklart vad som varit målet för skjutningen.

– Vi har inga uppgifter på om det är mot personer, mot byggnaden eller upp i luften.

Ärendet rubriceras som försök till mord samt grovt vapenbrott och den misstänkta brottsplatsen på Frölunda torg spärrades av för teknisk undersökning. Klockan 05.15 hade de avspärrningarna dock hävts, meddelar Ljung.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.