Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Skottlossning på Axel Dahlströms torg

Under söndagseftermiddagen fick polisen larm om en skottlossning i närheten av Axel Dahlströms torg. På platsen har man hittat hylsor, men ingen skadad person.
– En förundersökning gällande försök till mord är inledd, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Klockan 16.38 på söndagseftermiddagen fick polisen larm om en misstänkt skottlossning i närheten av Axel Dahlströms torg. När polisen kom till platsen hittade man hylsor, men ingen skadad person.

– Vi kan bekräfta att skottlossning har skett, men ingenting mer än det, säger Göran Carlbom.

Uppgifter till GP: En person beskjuten

Enligt uppgifter till GP ska flera skott ha avlossats mot en person på parkeringsdäcket. Personen ska sedan ha blivit upplockad av någon och tog sig från platsen

Brottsplatsen spärrades av under eftermiddagen och polisen har börjat förhöra vittnen. Vid 19.15-tiden var tekniker på plats för att undersöka platsen. Polisen kommer även arbeta med dörrknackning i området under söndagskvällen.

– Vi kommer hit, påträffar en del vittnen som påvisar platsen här, och då anträffas några tomhylsor som tyder på att någonting har hänt, säger Mikael Wallöf, polisens platschef vid brottsplatsen.

I nuläget är ingen misstänkt för brottet.

– En förundersökning gällande försök till mord är inledd, säger Göran Carlbom.

Flera vittnesuppgifter

Ett vittne som passerade platsen under skottlossningen berättar för GP att hen först var skärrad av det som hade hänt.

– När jag kom hem var jag skakad, jag skulle ju bara iväg ut en sväng. Sedan blev jag förbannad. Det är mitt på ljusa dagen, det gick en pappa med ett litet barn nedanför parkeringsdäcket, tänk om han hade sneddat över som så många andra gör, säger vittnet.

Polisen har fått uppgifter från flera vittnen på platsen.

– En del bra uppgifter. Vad de kan leda till får vi se längre fram när vi sammanställer detta, säger Mikael Wallöf.

Vid 20.40-tiden på söndagskvällen kunde polisen meddela att brottsplatsundersökningen är klar vid parkeringen i närheten av Axel Dahlströms torg, och att avspärrningarna är hävda.

– Inget nytt har framkommit, säger Göran Carlbom.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.