Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skottlossning mot flerfamiljshus

Ett flerfamiljshus blev i natt beskjutet. - Det bor barnfamiljer här. Det är jätteobehagligt med skottlossning precis utanför, säger ett vittne. Enligt vad GP erfar har skjutningen koppling till konflikten mellan kriminella gäng.

02.36 kom larmet – ett flerfamiljhus hade blivit beskjutet på Fyrklöversgatan i Bjurslätt.

Två personer på en motocross, den ena med hjälm och den andra maskerad, körde fram och började skjuta mot balkongen som tillhör en lägenhet på en av de högre belägna våningarna.

De körde sedan mot Backa och försvann.

- Vi har hittat hylsor på platsen. Som tur är har inga skott kommit in i lägenheten, men kulorna har fastnat i betongfundamentet, så det kommer vi att undersöka under dagen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Han fortsätter:

- Vi har inga signalment på de två skyttarna, varken kön eller ålder. Vi kommer att prata med grannarna och se om de har någon tanke om motiv, fortsätter Fuxborg.

I lägenheten som beskjutits är tre personer skriva, två äldre och en yngre.

Den yngre har kopplingar till det så kallade Backagänget. Mannen sitter sedan flera månader tillbaka häktad för ett grovt narkotikabrott.

Han greps i en lagerlokal på Hisingen, där det också fanns uppemot 75 kilo cannabis.

Eftersom de flesta i den kriminella miljön är medvetna om dessa omständigheter, ser polisen skottlossningen mest som en markering.

Enligt uppgift har åtta eller nio kulor avlossats.

- Jag uttalar mig inte om ärendet som sådant. Men den yngre man som är skriven på adressen är bekant för oss. Hans roll, hans del i gängkonflikter vill jag inte spekulera i, säger kommissarie Leif Rundberg på grovabrottsroteln.

Flera vittnen ska ha sett och hört händelsen. GP har pratat med en kvinna som bor i lägenhetsområdet och som vill vara anonym.

- Jag låg och sov och helt plötsligt hörde jag skott. Och sedan en moped som bara rusade iväg. Det bor barnfamiljer här, det är jätteobehagligt med skottlossning precis utanför, säger hon.

Exakt vad som hänt och om det finns kopplingar till tidigare skottlossningar, är något som polisen ännu inte vill kommentera.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott, försök till grov misshandel och brott mot vapenlagen.

Läs också: Skottlossningar 2013-2015

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.