Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skottlossning i Strömmensberg

På måndagskvällen hörde grannar i Strömmensberg höga smällar och larmade polisen. På plats hittades flera tomhylsor och polisen utreder nu händelsen som grovt vapenbrott.
Ingen person ska ha skadats i skottlossningen.

Det var vid 21.36 på måndagskvällen som polisen fick in flera samtal från allmänheten om höga smällar kring Lefflersgatan i Strömmensberg.

Vid 22-tiden var polisen på plats med flera patruller.

– Vi är på plats och undersöker, ingen har anträffats skadad, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Kring Lefflersgatan hittade polisen ett antal tomhylsor som togs i beslag. Enligt uppgifter till GP spärrades en trappuppgång i området av tillfälligt under måndagskvällen, men det är ingenting som polisen kan bekräfta.

– Vi har inte spärrat av någonstans och har därför heller inte genomfört någon teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson på tisdagsmorgonen.

Grovt vapenbrott

Att ingen teknisk undersökning genomförts beror på att polisen inte kunnat konstatera exakt var skotten avlossats – eller om någon person var måltavla.

Under kvällen och inpå natten har flera polispatruller varit i Strömmensberg och sökt med hundar efter spår. Men under tisdagsmorgonen var ingen gripen eller misstänkt för brottet som rubriceras som grovt vapenbrott.

– Vi är klara på plats och har inte anträffat någon skadad person, säger Johan Josarp, polisens vakthavande befäl i Väst, klockan 01.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.