Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skottlossning i Kortedala i natt

En 26-årig man skadades vid tvåtiden på söndagsnatten i samband med en skottlossning vid en klubblokal i Kortedala. Skadorna har dock inte tillkommit på grund av skjutningen.

Polisen fick några minuter efter klockan 2 på natten larm om skottlossning vid en föreningslokal på Januarigatan i Kortedala. En skadad man påträffades vid lokalen.

Från början utgick polisen från att 26-åringen var skottskadad.

- Läkarna kunde konstatera skadorna inte tillkommit genom skott. Han har skador i ansiktet, under ena ögat, som förmodligen tillkommit genom ett slag med en flaska, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Det är dock klarlagt att det skjutits på platsen.

– Vi har vittnesuppgifter och vi har gjort fynd. De senare handlar om både kulfragment och tomhylsor, säger Joakim Hansson.

26-åringen är enligt uppgifter från sjukvården inte allvarligt skadad.

- Han är förhörd av utredarna liksom ett antal vittnen. Vi håller nu på att sammanställa vittnesuppgifterna och kompletterande förhör kommer att hållas under dagen. Vi bedömer utredningsläget som gott även om några gripanden inte är aktuella för närvarande, uppger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland vid lunchtid.

Området kring klubblokalen i Kortedala spärrades av efter dådet.

Ärendet är överfört till länskriminalpolisen. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.