Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Skottlossning i Hjällbo

Polisen utreder sedan lördagskvällen ett mordförsök, efter att skott avlossats på en parkeringsplats i Hjällbo. En man och en kvinna i 50-årsåldern ska ha varit måltavlan för gärningsmännen.

Under lördagskvällen fick polisen ett antal samtal om en skottlossning på en parkeringsplats i centrala Hjällbo. Flera vittnen ska ha sett ett antal personer skjuta mot minst en person och sedan direkt lämnat platsen i en bil.

– Det fanns ganska mycket folk på plats, säger Andreas Odén.

Ingen ska ha kommit till skada. Polisen pratar med vittnen och påbörjar en teknisk undersökning på platsen.

Hund och helikopter kallades in

En omfattande insats gjordes med ingripande enheter, hund och helikopter. Hittills har man hittat flera tomhylsor och patroner på platsen.

Lördagskvällens rapporter sa att personen som blev beskjuten var en man i 50-årsåldern. Under söndagen informerade polisen om att det finns två målsägande i ärendet och att de ska höras under dagen.

– Det är en man och en kvinna i 50-årsåldern som är målsägande i ärendet, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Under söndagen har polisen hört de båda målsägande samt vittnen från platsen. Polisen utreder händelsen som ett mordförsök.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.