Skottlossning i centrala Göteborg

Polisen larmades till Kungstorget i centrala Göteborg efter att flera personer hört en hög smäll. Vittnen ska också sett en person avlossa ett vapen.
– Vi har hittat en hylsa, så det är bekräftat att det har varit en skottlossning, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Strax innan klockan 23 under söndagskvällen inledde polisen en större insats vid Kungstorget i centrala Göteborg. Vittnen ska då larmat om att ett vapen avlossats vid platsen, i närheten av biografen.

– Vi har fått vittnesuppgifter om ett bråk mellan flera killar, någon har sedan dragit fram ett vapen och skjutit i luften, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Personen som avlossade vapnet ska inte ha siktat mot någon annan person, utan skjutit i luften. Polisen har även hittat en hylsa vid platsen.

– Det är bekräftat att det har varit en skottlossning, säger Göran Carlbom.

ANNONS

Ingen skadad

Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen.

Den misstänkta gärningsmannen ska springande ha försvunnit från platsen i riktning mot Grönsakstorget. Polisen sökte sent under kvällen i området efter den misstänkta.

– Vi söker i den riktning som den misstänkta gärningsmännen sprungit i, men ingen är anträffad än, säger Göran Carlbom.

En stund senare meddelade polisen att man håller förhör med två målsägande. Båda personerna ska vara i 25-årsåldern. Även den misstänkte gärningsmannen uppges vara i samma ålder.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och försök till grov misshandel.

På måndagsmorgonen var ännu ingen person frihetsberövad med anledning av händelsen.

– Det är inget nytt under natten, säger Göran Carlbom.

ANNONS