Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Skottlossning i Biskopsgården – polisen har hittat tomhylsor

På måndagsförmiddagen hade ännu ingen gripits för söndagskvällens skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. Polisen rubricerar skjutningen som mordförsök. Tomhylsor har hittats på platsen.

Polisen har konstaterat att det skjutits skarpt i området och har gjort beslag på platsen som ligger i närheten av Sommarvädersgatan.

– Det är tomhylsor som har hittats i anslutning till gatan och som kopplas söndagskvällens skjutning, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Enligt polisen har ingen person skadats i samband med skottlossningen. Det fanns på måndagsförmiddagen heller ingen som gripits misstänkt för inblandning i skjutningen.

Larm från allmänheten kom in till polisen strax efter klockan 22.30 på söndagen.

– Vi har rubricerat händelsen som mordförsök, förklarade säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Han bekräftade att det varit skottlossning på platsen och att man gjort beslag som alltså visades vara ett antal tomhylsor, hur många är oklart.

Under natten har polisen vidtagit olika utredningsåtgärder och haft spaning i det aktuella området.

– Vi har även knackat dörr i närområdet men ännu har ingen av åtgärderna resulterat i att någon gripits som misstänkt för skjutningen, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Eftersom det rör sig om en förundersökning om mordförsök vill polisen inte ge några kommentarer kring den exakta platsen för skjutningen. Det finns dock en utpekad målsägande men denne har emellertid inte, enligt polisen, träffats.

Det har under hösten varit oroligt i stadsdelen, med en serie attacker mellan främst två kriminella ungdomsgäng. Det ena är hemmahörande i Norra Biskopsgården och Länsmansgården, det andra runt Vårväderstorget i Södra Biskopsgården.

Under september och oktober sköts det vid inte mindre än fem tillfällen. Dessutom utsattes den ena gruppen för en explosion i ett trapphus som kom att skada en yngre flicka.

I flera av dessa ärenden sitter unga män häktade som misstänkta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.