Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Skottlossning i Biskopsgården – man skjuten i benet

En 18-åring har blivit skjuten i benet nära Ryaskolan i Biskopsgården. Personen är förd till sjukhus. Polisen har spärrat av delar av skolområdet och utreder nu händelsen som försök till mord. Nio personer har hämtats till förhör.

Strax innan klockan nio på onsdagskvällen fick polisen in flera larm från södra Biskopsgården. Flera skott hade då avlossats vid Ryaskolan.

Enligt Peter Adlersson, polisens presstalesperson, har en man skjutits i benet varpå flera personer sprang från platsen.

Mannen, som är i 18-årsåldern, är förd till sjukhus men ska ha varit vid medvetande och kunnat prata när han fördes från platsen.

– Vi har rätt många polisenheter där ute och det har inletts en förundersökning om försök till mord, säger Peter Adlersson.

Nio hämtades till förhör

Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget, men nio personer har hämtats till förhör. Samtliga släpptes senare och ingen av dem är misstänkt för något brott.

– De har antingen varit på eller i anslutning till platsen. Vi har bedömt att de har viktiga upplysningar och då hämtat in dem till förhör, säger Adlersson.

Enligt GP:s reporter på plats var det relativt lugnt i området vid 22-tiden. Polisen spärrade av vissa delar av skolområdet och hundförare undersökte området.

Hur ser utredningsläget ut?

– Vi har en del att gå på så det finns väl hopp i ärendet. Men hur lång tid det kommer att ta är en annan fråga, säger Peter Adlersson.

Finns det kopplingar till gängkonflikten i området?

– Det är svårt att säga. Klart att många skjutningar hör i hop med de konstellationerna men jag vet inte säkert. Vi får se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.