Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolflicka attackerades av flickor i Göteborg

En flicka i 15-årsåldern attackerades under torsdagen av två jämnåriga flickor i Gamlestaden i Göteborg. Flickorna ska ha knuffat ner offret på marken och fortsatt slå och sparka henne.– De ska vara kompisar alla tre, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Larmet om misshandeln kom in till polisen strax efter klockan 13 på torsdagseftermiddagen. Enligt polisen är flickorna, som är i 15-årsåldern, kompisar och hade bestämt träff för att prata om någonting som hänt för ett tag sedan.

– Situationen urartade på något sätt och två av tjejerna ska då ha dragit ner den tredje flickan på marken och sedan fortsatt sparka och slå henne när hon låg på marken, säger Christer Fuxborg.

Offrets kompis försökte styra av misshandeln, men lyckades inte. Till slut kom en utomstående fram och skrek på dem, och de två misstänkta flickorna lämnade platsen.

– Flickan blödde från pannan och var mycket tagen. Men hon behövde inte föras till sjukhus, utan plåstrades om på platsen, säger Christer Fuxborg.

Vid 15.30-tiden hade polisen ännu inte gripit de två misstänkta gärningsmännen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.