Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Torbjörn Axelsson
Bild: Torbjörn Axelsson

Skolbuss i krock med djurtransport

En buss med 22 skolbarn kolliderade under fredagsförmiddagen med en djurtransport på riksväg 46 i Falköpings kommun. Föraren av lastbilen har körts till sjukhus efter att ha klämts fast efter krocken.
– Han satt fast med benen, säger Kenth Johansson på räddningstjänsten.

Olyckan inträffade vid 10:30-tiden på fredagsförmiddagen längs riksväg 46 utanför Falköping då en skolbuss och en djurtransport krockade.

Riksväg 46 stängdes av direkt efter kraschen och öppnade först upp igen vid 13-tiden efter att bussen och lastbilen hade bärgats.

22 barn ombord

Kenth Johansson, stabsbrandsmästare vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg, berättar att det totalt färdats 22 skolbarn ombord på bussen tillsammans med fyra vuxna personer när den krockade med djurtransporten som var lastad med kalvar.

– Inga av barnen eller de vuxna i bussen är skadade. Några är lite chockade och vi ordnade fram en ersättningsbuss som körde dem till skolan, säger Johansson.

Däremot klämdes lastbilsföraren fast i förarhytten. Efter en stund kunde han tas loss och köras till sjukhus. Föraren ska ha varit vid medvetande när räddningstjänsten anlände. Han vårdas nu på Skaraborgs sjukhus som meddelar att han inte är allvarligt skadad.

Inga av djuren i transporten ska ha kommit till skada.

Polisen uppger att bakgrunden till olyckan i nuläget är oklar och att en utredning nu kommer att inledas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.