Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skola hotad i Göteborg

Någon ska ha kapat ett konto och sedan lagt ut ett hot mot en skola i Göteborg. Enligt hotet skulle det ske en skjutning på skolan under fredagen. Polisen åkte till platsen men har i efterhand bedömt hotet som ofarligt.

Det var under fredagsförmiddagen som polisen fick in larmet från en skola i östra Göteborg som att ett hot inkommit till skolan.

Enligt polisen ska det röra sig om ett hot om en skjutning som skrivits i en chatt från ett kapat konto. Något som ägde rum vid lunchtid under fredagen.

– Vi misstänker att någon ungdom framfört det här hotet idag i samband med att man haft något form av prov på skolan, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen på platsen

Polisen åkte till platsen och har varit i kontakt med skolledningen som i sin tur kontaktade elever på skolan. Hotet återkom från samma kapade konto i ett senare skede när eleverna gått hem från skolan.

– Vi var på platsen en bra stund under dagen när eleverna var där. Så det kändes nog tryggt både för dem och skolledningen, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har bedömt i båda fall att det inte handlar om något verkligt hot men man har upprättat en anmälan om hot mot grupp.

– Vi får ju in alla möjliga hot varje vecka kring olika platser i stan. Vi har pratat med elever och även den personen vars konto blivit kapat. Vad syftet med hotet var vet vi inte, men vi gjorde bedömningen att hotet inte var på allvar, säger Thomas Fuxborg.

Ingen är gripen för händelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.