Skogsområde brann i södra Biskopsgården

En privatperson såg rök stiga upp bakom Ryaskolan – och larmade SOS. När räddningstjänsten ryckte ut möttes den av en brand vid ett vattentorn i skogen.

ANNONS
|

Det var vid 17.39 som SOS Alarm fick uppgifter om den misstänkta branden. När räddningstjänsten kom fram till området i södra Biskopsgården, kunde den snart lokalisera källan till rökutvecklingen. Det visade sig att en brand brutit ut vid en vattenreservoar i skogen.

– Ungefär 300 meter in i skogen är det, någon har sett röken bortåt reservoaren och larmat, och nu är vi på plats och arbetar med släckning, sa Åsa Opperud på räddningstjänsten vid 18.30-tiden.

En timme senare var räddningstjänsten kvar på platsen.

– Det är ett område på cirka 3 000 kvadratmeter som brinner och vi håller på att släcka och begränsa spridning, säger L–O Nordström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

”Har lagt på väldigt mycket vatten”

Räddningstjänstens prognos var då att släckningsarbetet skulle pågå till cirka klockan 20.30. En prognos som skulle visa sig stämma.

– Branden är släckt och vi åkte därifrån för drygt en halvtimme sen. Vi har lagt på väldigt mycket vatten, men kommer åka tillbaka och titta till platsen i morgon bitti, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, vid 21-tiden på måndagskvällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS