Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skogsbränder härjade runt Göteborg

Onsdagskvällens bränder i Göteborgsområdet är nu under kontroll, enligt räddningstjänsten. En omfattande brand bröt på onsdagskvällen ut kring sjön Bergsjön.

När brandmän undersökte platsen klockan tre på torsdagsnatten fanns det "någon liten brand" att släcka i det fem hektar stora skogsområde vid Bergsjön som brann under onsdagskvällen och -natten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Räddningstjänsten gör ytterligare kontroll i området nu på torsdagsmorgonen.

Misstänker polisen att branden i Bergsjön var anlagd?

- Det finns knappast någon teknisk bevisning att säkra vid en sådan brand. I alla händelser, det finns ingen misstänkt för att ha anlagt den, säger vakthavande befäl hos polisen.

Larmet till räddningstjänsten kom klockan 21.17.

- Det är en ganska omfattande brand, sade Hans-Olof Allgulin vid räddningstjänsten på onsdagskvällen.

Två timmar efter larmet kommit var dock branden under kontroll. Det brann längs ett flera hundra meter långt terrängavsnitt vid och ovanför sjöns västra strand.

Trots att det var nästan vindstilla spred sig elden mer och höga lågor satte fyr i flera träd en bit från strandkanten. Räddningstjänsten skickade personal från fem stationer till Bergsjön.

Klockan 23 bedömde räddningsledare Anders Johansson att omkring fem hektar mark bränts av.

- Vi har nu lagt en slang runt branden och begränsar den ned mot sjön, sa Johansson.

Brandmän har återvänt till området kring Bergsjön vid ett par tillfällen under natten och morgonen för att kontrollera att inga nya bränder uppstått.

Sent på onsdagskvällen brann det på sex platser i och runt Göteborg.

En av brandplatserna var kring Stora Stentjärnen norr om Rannebergen. Bränder i Vättlefjäll fanns på flera ställen i det svårtillgängliga området och räddningstjänsten räknade med att behöva lägga ned många timmars arbete. Strax efter midnatt kunde den sista räddningsenheten lämna området.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.