Skjuten hade skyddad identitet

ANNONS
|

På torsdagen skickade kammaråklagare Elisabeth Trouvé in en häktningsbegäran mot en 49-årig man, bosatt i Angered, under rubriceringen mordförsök.

Mannen greps bara en knapp timme efter dramat på Anders Personsgatan i tisdags. Han anklagas för att, inför ögonen på flera vittnen, ha avlossat ett antal skott mot sin fru.

- Mannen förnekar brott och påstår sig överhuvudtaget inte ha varit på platsen, säger kammaråklagare Elisabeth Trouvé.

För myndigheterna kan det brutala överfallet inte ha kommit som en total överraskning.

Det finns två polisanmälningar från kvinnan mot 49-åringen. Den ena är daterad i oktober 2013 och rör olaga hot via telefon från ett annat land.

ANNONS

Den andra är däremot alldeles färsk.

- Ja, vi har ett ärende under beredning, som kom in till oss för 18 dagar sedan. Även det gäller olaga hot, konstaterar Elisabeth Trouvé.

De två inblandade har varit gifta i många år. Hustrun hävdar att tillvaron präglats av fysiskt våld och psykisk terror, både mot henne och minderåriga barn.

I en ansökan om skilsmässa till Göteborgs tingsrätt har 43-åringen krävt ensam vårdnad om barnen, i form av interimistiskt beslut.

"Dom är rädda för att pappan ska röva bort dom", skriver kvinnan.

Hon uppger också att maken skulle ha hotat henne med pistol.

Den officiella adress som den 43-åriga kvinnan angett går till ett nätverk som arbetar för "kvinnors rätt mot mäns våld".

49-åringen mår inte bra, och vistas på kliniken Rågården i väntan på häktningsförhandling.

Kvinnan vårdas på sjukhus med betydande skador. Enligt SU är tillståndet oförändrat, allvarligt men stabilt. Alltså i nuläget inte livshotande.

ANNONS