Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SKF varslar 160 i Göteborg

SKF varslar om uppsägning av 160 verkstadsanställda i Göteborg. Enligt företaget beror det på vikande produktionsvolymer.

Enligt ett pressmeddelande varslar SKF om uppsägning av 160 verkstadsanställda i Göteborg på grund av vikande produktionsvolymer. Presschefen Theo Kjellberg säger till Nyhetsbyrån Direkt att varslet beror på att kullagerbolaget inte ser någon kortsiktig förbättring, skriver SVD.

I niomånadersrapporten som publicerades 16 oktober nämnde SKF att produktionsnivåerna anpassades i enlighet med efterfrågan som förväntades bli lägre sekventiellt under det fjärde kvartalet, uppger SVD.

Personalen informerades på tisdagen om varslet. Anställda som berörs kommer att informeras preliminärt under första halvan av december.

- Ingen har väl missat att det inte går bra. Vi har haft en period med intensiva förhandlingar för att hitta andra lösningar, bland annat har vi flexibla scheman beroende på orderingång och en avdelning har flyttat till Frankrike. Men företagsledningen tyckte inte att det räckte. Det är många som är besvikna nu, säger Zarko Djurovic, ordförande i SKF:s verkstadsklubb till GP.

Förhandlingar inleds på onsdagen.

- Ett varsel är aldrig något positivt. Nu gäller det att försöka hitta en så bra lösning som möjligt.

Minskningen motsvarar drygt tio procent av de 1 200 verkstadsanställda i Göteborg. Sedan tidigare har företaget erbjudit avtalspension till verkstadsanställda i Göteborg som vid årsskiftet är äldre än 62 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.