Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är från september i år när kvarlevorna hittades i ån.

Skelettdelar i Lärjeån identifierade

Polisen har nu identifierat den kropp som hittades i Lärjeån i slutet av september. Det är enligt polisen en 21-årig man från Gårdssten som varit försvunnen sedan 2013.

Det var i slutet av september i år som en sko med benrester påträffades i Lärjeån.

Läs också: Mänskliga kvarlevor i Lärjeån

Polisen beslutade att tömma den del av ån där det bildas en damm. I vattnet påträffades ytterligare kroppsdelar som kopplades ihop med det tidigare fyndet av skon med benrester.

Polisen informerar nu på sin sajt att kroppsdelarna tillhör en man som försvann i november 2013. Arbetet med att fastställa dödsorsaken är inte klar ännu. Även den utredning som startade 2013 med rubriceringen människorov fortsätter. Men i övrigt vill inte polisen kommentera ärendet.

Men identifieringen lyckades genom matchning av dna med försvunna personer. Det bekräftar kriminalinspektör Annika Johansson, utredningssektionen region Väst.

Enligt polisen är den identifierade mannen en 21-åring från Gårdsten som anmäldes försvunnen den 10 november 2013. Anhöriga har nu underrättats.

GP har tidigare berättat om att 21-åringen och en 28-åring från Bergsjön varit försvunna. En av dem satt under lång tid häktad för ett ännu ouppklarat dubbelmord. Polisen trodde då de två försvunna männen kunde ha kidnappats eller undanröjts som ett resultat av de aktuella gängkonflikterna i nordöstra förorterna.

- Vi vet inte dödsorsaken än utan väntar på vad obduktionen kommer fram till. Därför kvarstår den tidigare rubriceringen om människorov kvar, säger presstalesman Peter Adlersson.

Vid en presskonferens 2013 uttryckte sig dåvarande länskriminalchefen Sven Alhbin så här till GP:

- Vi har ännu inte fog för att tala om en mordutredning men det här är personer som har anknytning till kriminella organisationer och vi är ganska säkra på att de inte har lämnat sina familjer frivilligt.

Den 28-årige mannen är fortfarande försvunnen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.