Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sköts på öppen gata - vägrar samarbeta med polisen

Fredagens brutala skjutning mitt på Vasagatan chockade Göteborg. Enligt vittnen sköts minst sju-åtta skott mitt på det populära promenadstråket och förbipasserande fick kasta sig bakom bilar i ren panik. Men den skjutne mannen, en av "spelkungen" Rade Koturs livvakter – vägrar att samarbeta med polisen.

Polis larmades om skottlossningen klockan 12.44 på fredagen och då uppgavs att en man hade blivit skjuten med flera skott. En gärningsman flydde på moped från platsen och jagades av ett stort polisuppbåd – utan att åka fast.

Uppgifter: Vägrar samarbeta med polis

Sent på fredagskvällen hade polisen ett första förhör med den skjutna mannen på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Hans tillstånd är så pass att han kan prata med oss, men vad som framkom i förhöret går vi inte ut med, sa Stefan Gustafsson då.

Men enligt uppgifter till GP har mannen varit allt annat än samarbetsvillig.

– Den skjutne ville ej samarbeta med polisen eller ha skydd, säger en källa med insyn i utredningen.

Agerade livvakt till "Spelkungen"

Polisen utesluter inte att dådet kan leda till fler skjutningar och hämndaktioner i Göteborg de närmaste tiden. Som GP kunde berätta på fredagen har den skjutne mannen nära kopplingar till den dömde "spelkungen" Rade Kotur.

Enligt samstämmiga uppgifter till Göteborgs-Posten har den skjutne mannen agerat som en av flera livvakter till Rade Kotur,  som kom ut från fängelset i slutet av 2015. Då hade Kotur suttit av ett fängelsestraff för grovt dobbleri och anstiftan till mordförsök.

– Det råder förundersökningssekretess i det här ärendet och vi kan inte alls kommentera detaljerna i detta, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Finns det någon misstänkt för detta brott?
– Inte just nu det finns det inte, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.