Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sköts i magen - pengar bytet

Pengar var bytet vid söndagens rån i Angered, då en man skottskadades i magen. Ännu på måndagsförmiddagen beskrivs mannens läge som allvarligt men stabilt.
- Det är ett fult rån där vi kan skatta oss lyckliga att den skadade inte är värre däran än att han kommer att klara sig, som det ser ut nu, säger Per-Olof Johansson, chef vid länskriminalens spaningsrotel i Västra Götaland.

Det var vid halv fyra-tiden på söndagseftermiddagen som den 41-årige mannen blev skjuten i magen vid ett bostadshus på Skolspåret i Angered. Tillsammans med sina två släktingar överrumplades han på väg in i entrén i ett av husets trappuppgångar. De två släktingarna och några vittnen som polisen förhörde under söndagen berättar om att ett skott ska ha avlossats.

- I nuläget ser det ut som det är en gärningsman som flytt från platsen på moped, säger Per-Olof Johansson.

Läget fortfarande allvarligt
Den 41-årige mannen fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, där han opererades under söndagskvällen. På måndagsförmiddagen vårdas mannen på intensivvårdsavdelning och hans läge beskrivs fortfarande som allvarligt men stabilt. De två släktingarna ska ha klarat sig utan fysiska skador.

- Som det ser ut nu handlar det om ett vanligt rån. Gärningsmannen fick med sig pengar. Hur mycket vill jag inte kommentera, säger Per-Olof Johansson.

Ännu på måndagsförmiddagen hade ingen gärningsman gripits. Något bättre signalement på denne saknades också.

- En man på en moped, det är det enda vi har, säger Per-Olof Johansson.

Brottet rubriceras som grovt rån och försök till mord.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.