Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjungande julgranen invigs i Göteborg

Sjungande julgranen sjöng in julen

I samband med att årets julstad invigdes var det premiär för den sjungande julgranen vid Kungsportsplatsen. Lodolakören var årets första kör att bjuda på julsånger för en tapper skara som samlats i regnrusket.

Trots att julstämningen kändes långt bort i regnrusket under torsdagskvällen hade några tappra själar samlats vid Kungsportsplatsen för att lyssna på årets premiär av den sjungande julgranen.

Traditionsenligt bjuder några Göteborgskörer varje år på stämningsfull julsång – uppställda i granformation. Den här gången var det Lodolakören som sjöng hem premiären. Men julgranskonceptet är inget nytt för kören som brukar medverka varje år.

– Det känns väldigt roligt, vi tycker det är lika skojigt varje år, Sven Holmblad, som sjunger i Lodolakören.

"Sprider julstämning ändå"

I publiken kämpade människorna med att hålla sina paraplyer vända åt rätt håll. Men samtidigt gungade den lilla folkskaran med till Lodolakörens sång.

– Det är synd på vädret men vi sprider julstämning ändå hoppas jag. Det var roligt att se mycket folk här, säger Sven Holmblad.

Trots mängden jullåtar tycker han att urvalet alltid blir bra ändå om man blandar några nya med några gamla. Själv har han en favorit.

– "Jul, jul, strålande jul" den är bra, den är fin stämning, säger Sven Holmblad.

LÄS MER: Julstaden i Göteborg är invigd

Första julen i Göteborg

Några som hade hittat dit var utbytesstudenterna Rabea, Alexandra, Anni, Alexander och Paul från Tyskland. Eftersom att det är deras första jul i Göteborg har de aldrig sett den sjungande julgranen tidigare men de var alla överens om att den bidrog till julstämningen.

– Trots att vädret är som det är, det är ju ingen snö här, säger Alexander och skrattar.

Förutom Lodolakören kommer även Göteborgs Ungdomskör, Gothia Show Chorus, Gospel i Granen och Göteborgs Lucia att uppträda.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.