Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sjumilaskolan.

Sjumilaskolan riskerar miljonböter

Sjumilakolan riskerar att få böta 1,4 miljoner kronor om de inte förbättrar studiemiljön. Nu har förvaltningen tre månader på sig att åtgärda felen.

Rapporter om bråk, slagsmål och återkommande kränkningar är argument som Skolinspektionen lyfter fram i sitt beslut. Orsakerna till oroligheter anses bero på bristande vuxennärvaro och bristande rutiner bland personalen.

Hamid Zafar är en av rektorerna och han är väl medveten om skolans bekymmer

– Att skolan skulle få kritik från Skolinspektionen var jag redan innan medveten om. Vi har haft en dialog med Skolinspektion och förvaltningen och vi har redan påbörjat arbete med brister under hösten.

Hamid Zafar har bara varit rektor på skolan sedan i höstas och pekar ut just omsättning på personal och ledning som en orsak till att rutiner inte har fungerat.

– Bara inom loppet av två år har skolan haft tre rektorer. Samtidigt är också kurator, skolsköterska, skolpsykolog och specialpedagog nya på skolan sedan i höstas.

Nu väntar ett fortsatt förbättringsarbete men Hamid Zafar påpekar också på att studiemiljö och trygghet, som kritiserats i Skolinspektionens rapport, också påverkas av den våldsamma kriminaliteten i området.

– Förra året i oktober inträffade en dödskjutning nära skolan och två år innan dess sköts en före detta elev till döds. Vi är inte opåverkade av den oro och den otrygghet som finns runt skolan här i Biskopsgården. Det påverkar elever, föräldrar och personal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.