Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sjukvårdspersonal vill tacka Majken, 8, för presenten

I fredags eftermiddag fick de anställda på akuten på Östra Sjukhuset ta emot en oväntad gåva. 8-åriga Majken hade nämligen lämnat blommor, godis och ett brev som hon skrivit till dem – för att tacka för deras insats i coronakrisen. Nu vill personalen hitta Majken för att säga tack och berätta hur glada de blev.
– Vi fick nog gåshud allihop, säger sjuksköterskan Lina Borglin.

Många yrkesgrupper får slita hårdare än vanligt sedan det nya coronavirusets utbrott – särskilt kanske sjukvårdspersonal. På akuten på Östra Sjukhuset, där coronapatienter vårdas, blev jobbet lite lättare tack vare en oväntad överraskning på fredagen som gav extra energi.

8-åriga Majken och hennes systrar hade gett personalen en påse med fredagsmys som tack för deras arbetsinsats.

LÄS MER: Så kan du hjälpa till att skydda riskgrupperna

Sjuksköterskan Lina: "Det var jättesött"

– En mamma var här och lämnade en påse med tulpaner, godis och ett litet personligt brev som hennes dotter hade skrivit. Det stod en massa fina saker, som "ni är mina hjältar" och "oh my God vad bra ni är". Det var jättesött, säger Lina Borglin, som jobbar som sjuksköterska på akuten.

"Ni står upp för Sverige varje dag. Oavsett väder. Ni kämpar för att alla ska få en bra vård. Så vi vill tacka er för allt ert jobb", skriver Majken och hennes småsystrar i brevet.

LÄS MER: Sjukhusdirektören om materialbristen: "Snudd på skandal"

Vill hitta Majken för att tacka henne

Enligt Lina Borglin är det många som har visat uppskattning för sjukvårdspersonalen den senaste tiden. Bland annat har företag kommit med mat och dricka till dem som jobbar på akuten. Men Majken är utan tvekan den yngsta – och det var många som blev rörda när de fick se och höra vad hon hade gett dem.

– Vi tyckte förstås att det var jättefint. Bara att man kommer på den tanken att man ska åka hit och göra så när man bara är åtta år gammal. Vi fick nog gåshud allihop, säger Lina Borglin.

Nu vill de anställda på akutmottagningen Östra hitta Majken för att tacka henne.

– Vi fick ju inte träffa den här lilla Majken, men vi vill att hon ska veta hur glada vi blev, och att vi tackar henne så hemskt mycket. Sedan vill vi också säga att hon är välkommen hit på ett studiebesök när allt är lite lugnare. Och hon får gärna ta med sin mamma också, säger Lina Borglin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.