Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningsfordonet saboterades med svart sprayfärg under onsdagen. Väntetiderna för patienter kan komma att påverkas.  Bild: Elisabet Hammar
Räddningsfordonet saboterades med svart sprayfärg under onsdagen. Väntetiderna för patienter kan komma att påverkas. Bild: Elisabet Hammar

Sjuktransport på Sahlgrenska Universitetssjukhuset nedklottrad

I onsdags möttes sjukvårdare på Hisingens ambulansstation av en nedklottrad sjuktransport vid morgonens arbetspass. I ett inlägg på Facebook skriver personalen att bilen kan komma att vara borta länge – vilket påverkar akuta transporter.
– Det finns ingen extra bil i nuläget, säger verksamhetschefen Elisabet Hammar.

Tidigt under onsdagsmorgonen upptäckte personal på Hisingens ambulansstation att ett av deras fordon blivit nedklottrat med svart sprayfärg. I ett inlägg på Facebook skriver verksamhetschefen för Hisingens ambulansstation, Elisabet Hammar, att det är en ”stor sorg och frustration”.

Sjuktransporten kan behöva ersättas av en ambulans vilket påverkar de akuta transporterna.

– Bilen kan ju behöva vara borta länge och saneras. Det finns ingen extra bil i nuläget, säger Elisabet Hammar.

Ser över säkerheten

Inlägget har fått många reaktioner, många ledsna men också arga berättar Hammar. En del företag har även erbjudit sig att hjälpa till med saneringen.

Inga tecken på inbrott eller annan skadegörelse är bekräftad. Nu ska Hisingens ambulansstation se över sina rutiner kring säkerhet.

– Det som kommer hända nu är att vi måste se över våra säkerhetsrutiner och vidta åtgärder så att detta inte händer igen. Trots att vi har vaktbolag som åker runt hände ju detta, säger Elisabet Hammar.

Vid tillfället för sabotaget stod bilen utanför garaget. Enligt Hammar ska nu en diskussion kring parkeringssituationen även tas upp med hyresvärden.

Hon uppger att händelsen även är polisanmäld.

Polisen: ”Rent vansinne”

Polisens presstalesperson i region Väst, Hans Jörgen Ostler, ser allvarligt på den här typen av skadegörelse.

– Det är rent vansinne. Även om jag inte känner till fallet så ser vi ju generellt sett allvarligt på detta. Det innebär ju att ambulans, polis och räddningspersonal kanske inte hinner fram och kan rädda liv. Dessutom kostar det en massa pengar som kan gå till sjukvården istället.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.