Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pernilla Persson är irriterad över sjukhusledningens köp av bland annat finlunch och konsulter.

Sjukhusdirektörens köp väcker ilska

- Det är bedrövligt. - Stötande och onödigt. - För jävligt. Sjukhusdirektörens konferens på spa-hotell, konsulter och finlunch väcker starka reaktioner utanför Östra sjukhuset.

I dagens GP avslöjas att sjukhusdirektören Barbro Fridén inte snålar då det gäller aktiviteter för sjukhusledningen. Det handlar bland annat om en spa-vistelse, mat på lyxrestauranger i Göteborg och konsulttjänster för miljoner.

På fredagsförmiddagen utanför Östra sjukhuset möter GP både ilska och besvikelse att pengar använts så här, när de anställda sliter hårt och måste spara. En av dem som är irriterad är barnsjuksköterskan Pernilla Persson.

- Det är för jävligt. Jag har jobbat i vården i 19 år och älskar mitt jobb, därför stannar jag kvar. Men det känns som att skeppet sjunker. Då åker sjukhusledningen på spa, säger hon.

Men det som Pernilla Persson irriterar sig mest på är att sjukhusdirektören fick åka business class till USA, trots påbud om att turistklass ska gälla i regionen. Argumentet att Barbro Fridén behövde vara utvilad när hon kom fram för att åka direkt på ett möte, tycker Pernilla Persson är dåligt.

- När får vi vila? Vi jobbar över och gör allt för att räcka till.

Utanför BB träffar vi nyblivna föräldrarna Beatrice och Carl Enerstad med sonen som ännu inte har ett namn. De reagerar på att sjukhusledningen haft aktiviteter som i vanligt folks ögon förknippas med lyx.

- De får jättegärna åka på konferenser, men extravaganser ska betalas ur egen ficka, säger Beatrice Enerstad.

- Mitt råd är att sjukhusdirektören hyr in en kommunikationskonsult, erkänner sitt misstag och ber om ursäkt, tycker Carl Enerstad.

Birgitta Rutberg har tidigare jobbat i vården, men är nu egen företagare. Hon är inte förvånad över sjukvårdsdirektörens prioriteringar när alla andra i vården måste spara.

- En sjukhusledning vet mycket väl vad som gäller. Man blir bara arg.

I dag klockan 14.00 chattar sjukhusdirektören Barbro Fridén på gp.se och svarar på läsarnas frågor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.