Sju togs av polis vid Bandidoslokalen

Ikväll väntas upp emot 800 Bandidos - och dessutom ett större antal Hells Angels-anhängare – festa i Göteborg. Polisen håller koll vid grupperingarnas klubblokaler, och efter i går misstänks sju för brott vid Bandidos tillhåll i Marieholmsområdet.

ANNONS
|

Fyra personer misstänkts för narkotikabrott eget bruk, en för innehav och två för drograttfylleri. Dessutom blev en person omhändertagen för fylleri, det blev facit när polisen besökteMarieholmsgatan och Bandidos klubblokal på fredagen. Där hade ett antal anhängare samlats, och ikväll blir de sannolikt ännu fler då Bandidos ska ha en stor fest i lokalen. Samtidigt ska Hells Angelsha fest i sin klubblokal i Sisjön.

Mellan 700 och 800 Bandidos-medlemmar beräknas komma till Göteborg, har Sven Lindgren, polismyndighetens sakkunnige på mc-relaterad brottslighet, tidigare sagt till GP.

Många västklädda personer har synts i regionen. Bland annat sågs ett 20-30-tal Hells Angels-anhängare åka mellan Lidköping och Trollhättan vid lunchtid på lördagen med trolig slutdestination Göteborg, enligt inre befäl i Trollhättan.

ANNONS

Under lördagen har det hittills ha varit lugnt, konstaterade Tommy Nyman, polisens presstalesman i Region Väst, vid lunchtid.

– Än så länge hardet inte varit några ordningsstörningar i alla fall, säger han.

LÄS MER: Bandidos planerar jättefest i Göteborg

Polisen fortsätter att följa de båda grupperingarna under dagen och kvällen.

– Sådana här fester är återkommande, både i Sverige och internationellt. Själva festligheterna brukar i sig inte rendera något särskilt, men vi håller koll så att de uppför sig utanför. Det här är grupperingar av människor vi generellt sett håller koll på, och i dag är inget undantag, säger Nyman.

Det är inte första gången denna vecka som Bandidos klubblokal får besök av polisen. I torsdags gjorde man ett tillslag med insatsstyrka och grep två personer för narkotikabrott. Samma kväll gjorde polisen en husrannsakan hos Hells Angels och deras lokal i Sisjön.

LÄS MER:Stor polisinsats vid Bandidos klubblokal

ANNONS