Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Singlar får sin egen Oktoberfest

Oktoberfesten på Heden är i full gång. Fredagskvällen är speciellt vikt för singlar.

- Oktoberfesten är ett bra tillfälle att träffa nya människor, säger Stine Bloch som står bakom arrangemanget. Du kan prata med vem som helst, det är dans på bänkarna och musiken inbjuder till att ta kontakt med andra.

Att Oktoberfesten är förlagd till augusti har den naturliga förklaringen att vädret lämpar sig bättre för tältfester då.

- Den "äkta" oktoberfesten i München hålls faktiskt i september, så vi är inte helt i ofas, säger Stine Bloch.

Från att ha startat 2009 i Danmark har den ambulerande Oktoberfesten har spridits över de nordiska länderna. Numera hålls oktoberfester i Danmark, Norge och på tre platser i Sverige, men även i Skottland och England.

Oktoberfesten pågår på Heden från torsdag till lördag, men det är bara fredagskvällen som är singelkväll.

- Vi har representanter från ett dejtingföretag på plats, och har ett helt bord som vi reserverat för folk som är singel, säger Stine Bloch.

Men hon poängterar att även familjer och folk som inte är singlar är lika välkomna även på fredagen.

Den ambulerande oktoberfesten startades av Carsten Raun. Maten som serveras är traditionell tysk mat som sauerkraut, bratwurst och schweinebraten. Ölet forslas från Tyskland, bland annat brygger företaget sitt eget öl.

Att personalen är utstyrd i lederhosen och Dirndl är självklart. Det finns även försäljning av lederhosen för den hugade.

- Det är faktiskt väldigt populärt, säger Stine Bloch. Många handlar en dag i förväg så de kan ha "rätt" kläder när de väl är med på festen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.