Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon blev vittne till rånet

Simon J Barnard hörde en passagerare skrika "det är ett rån". När han tittade ut genom fönstret såg han de maskerade rånarna nedanför på plattan.
- Min första reaktion var att det var en hjärttransport för de hade så bråttom. Men sen såg jag att de var maskerade, säger Simon J Barnard.

Simon J Barnard anlände till Landvetter från London klockan 12.30 med SAS 524. Han satt längst fram i planet och såg rånarna.

- Jag hörde en annan passagerare som tittade ut genom fönstret skrika "Det pågår ett rån" och när jag tittade ut såg jag de maskerade männen, säger Simon J Barnard. Ingen av flygpersonalen märkte någonting men två eller tre av oss passagerare såg dem.

För merparten av de 93 resenärerna på Londonplanet gick dramat på gate 19 obemärkt förbi. Många var på väg ut i tunneln och de andra hade fullt upp med att ta hand om sina handbagage.

Männen satte sig sen i en röd bil och körde därifrån. Väl i inrikeshallen fick Simon J Barnard lämna adressen till sitt hotell för att få bagaget eftersänt dit.

Karim Hansson var på väg med flyg till Budapest men blev strandad utanför byggnaden tillsammans med övriga evakuerade.
- Vi har nästan inte fått någon information alls, säger han.

Varbergsfamiljen Lisa Kristoffersson, sambon Mojje Johansson och sönerna Milo och Theo har just landat efter en lång flygresa från Chicago.

- Vi får vänta på bagaget i fyra-fem timmar, suckar Lisa Kristoffersson. Det har redan varit ganska jobbiga timmar och nu vill vi hem till Varberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.